Pages

14 July 2010

Puding Roti Pelangi X Jadi..=(

ya...hampeh...huhu...;(

x tau mana silap ye...resepi da ikut. nie kwn mak teh bg resepi. x sesedap puding roti yg sy wat dulu ;(
rasa ye silap kat kuantiti agar2 dgn air. sbb ye jd keras (x la keras smpi x ley makan). actually kalau ikut resepi,kena tuang portion merah selang seli dgn hijau. tapi masalah ye da tuang tue tapi ye x tersebar pon...means keras la kan...=(
so,jadi la seperti di atas...bertampuk2 kan? uwaaAaaaaa...MyEm0.Com

Ingredients:
1 paket agar2
2 biji telur
1 tin susu cair
sedikit susu pekat
3 keping roti
3 sudu gula
2 sudu oren sunquick
2 pewarna hijau dan merah
2 titik esen vanilla

-masak agar2, tapis.masukkan gula,kacau.
-kisar roti b'sama telur,susu cair dan susu pekat hingga sebati.
-tuangkan ke dalam periuk dan masak dgn api perlahan.
-masukkan oren sunquick dan esen vanilla.
-angkat dan tuangkan ke dalam loyang (sebelum tue,asingkan adunan tadi ke dalam 2 cawan dan masukkan satu pewarna hijau manakala satu lagi warna merah).
-tuangkan adunan pewarna tadi ke dalam adunan loyang secara berselang seli merah dan hijau (hampeh!!!)
-biar sejuk

can u modify the above recipe to me? ;P

and...thank God, en.abg x jadik dtg amek puding nie...kalau x malu la i.MyEm0.Com

7 comments:

mas said...

lepas tuang satu warna, agak2 lapisan tu pejal ckt baru tuang warna lain..pejal ckt, tuang warna lain lagi...selang seli smp abes..

sementara nk tunggu lapisan tu pejal, hangatkan la adunan warna lain (bese letak dlm bekas ade air suam) takut kang nk tunggu lapisan tu pejal tgk2 yg warna lain nk tuang tu pejal skali..ahaha

eh ida 1st time aku drop comment here..btw best ke cardigan tu? mcm tergoda je..tp x ke tali yg cerut kt dada tu mcm sexy..kalu pakai tudung nmpk sexy x?kalu x,aku nk order gak ah..

iDa_MutHiaH said...

hehe mas.ak br tuang satu layer tp ye x t'sebar pon kt keliling loyang tue. ye cam da pejal da.tue br yg first. mula ak tuang yg merah dulu,da tgk cam ye x t'sebar ,ak tuang semua skli merah, pastue semua skali hijau.jdik cam dlm gmbr tue la...hhuhuhu

cardign ak bli x de tali @ butang. leh ikat,pkai ngan belt @ pkai gitu je. ak selalu pkai gitu je, juz letak pin kt dada. nmpk sexy ke?ekeke...masa g presntation tue ak pkai je...hehe.nk tau sexy ke x tgk ler pic ak jmpa ngan kwn2 tue,ak pkai black.masa g n9 ak pkai purple. ko tgk la blog ayu yg jual cardigan tue : beaubargain.blogspot.com.

ade yg jenis ye jahit kembang kat bahu.lawa gak...suai utk org kurus cam ko.hehee...

mas said...

so moralnye, sebelom tuang tu pastikan masih cair..tu sebab kena rendam dlm air panas..

nape xperasan pn ko pakai cardi?

iDa_MutHiaH said...

ntah.sbb ko duk umh laen kot...hehe...paam,arina,timah tau la...hehhe

iDa_MutHiaH said...

alin n atiq lg la tau...hehe...mula ak nk pkai cardigan g mafast.tp sbb tema blue, so x jadik lar...arina kate ok je klo x ikut tema...hehe...tp da ak siap pkai g giant lg...mls lar nk pkai da...pkai abaya terus...ekeke

mas said...

aku rasa cam berkenan dgn cardi yg de tali cerut kt dada..tp tkt nmpk 'xsedap dpandangan mata'..hehe

iDa_MutHiaH said...

klo pakai tudung x nampak la mas...;)

klo yg x de tali x de la nmpk sgt bentuk b*****...haha

Followers