Pages

04 September 2010

Anniversary...

bangun pagi td, sahur...abah pi amek adik i yg uitm shah alam tue kat stesen bas. dia dah balik! ada la pilot nak bawak i sana sini kan?hihi...(kalau dia 'sudi' bawak i).


td sahur makan nasi lemak mak buat...mentang2 anak laki dia sorang nak balik...huhu...ikan bilis rangup perghhh...mmg favorite la nasi lemak mak i...bukan mcm nasi lemak kat tepi jalan yg kadang2 x 'lemak' pon sebab penjual tue nak save santan...ngehngeh~


esok mmg planning abeh la...nak ke sana nak ke situ...yg penting, i nak gi skolah i dulu2...hihihi...lama x menjejakkan kaki ,just lalu saja depan skolah i. tue pon kalau i outing dgn bcik baru bleh lalu depan skolah...sebab skolah i nie kena masuk jalan lain...bas pon x lalu depan skolah i. huhu...'b...balik nanti lalu depan skolah i tau...' (sila baca dgn nada penuh kelembutan mcm nak pujuk,mcm nak goda pon ada)...


lepas dari ari tue, i x payah suruh dah...dia mmg dah tau...dia siap announced lagi kat cousins dia...'ha...nie la skolah kak ida..' malu x,malu x? rasa mcm kena perli pon ada...huhu...


mesti korg semua mcm pelik kan ape hal i nak gi skolah plak? u tau x i skolah mana dulu? ha tue la i nak gtahu nie...i nak beli borang permohonan wat adik i yg Upsr tue...hehe...borang nak naik ke form 1 kat Maktab Mahmud. i x sure pulak harga borang tue, masa zaman i dulu rm4. masa zaman cousins i dah naik rm5...ntah2 da jd rm10!


skng nie syarat2 permohonan pon dah ketat...klau pompuan mmg wajib dapat 5A...klau laki 4A1B bleh consider lg kot...lepas tue, kena interview dulu. kita kena baca Quran, lepas tue jawab soalan sirah,tajwid,feqah,tauhid,arab... kekadang yg dapat 5A pon x sure lagi dapat masuk skolah nie sebab x lulus interview...huhu...


-----------------------------------


i bukak fb tadi...i nampak event kat right corner ada...jeng...jeng!


bukan jemputan berbuka puasa,bukan jemputan majlis hari raya, bukan RSVP majlis kenduri kawen...hehe... mmg kena print screen la benda nie...takut next time bukak dia hilang pulak...ngehngeh~





nak clear sila la click !


sayang kan...sayang kan benda nie...huhu~ kan best kalau dia melekat je kat ctu sampai bila2? bleh buat sticky mood x? hahaha~


yg bestnye kan jatuh ari Jumaat, 1 Syawal kan?


pejam celik pejam celik 10 september , da 6 tahun perkenalan kami... =)


sweetnya...gadoh gadoh sayang...gadoh gadoh sayang...kalu gadoh sampai tahap aku kutuk kau, kau kutuk aku (eh, dia x kutuk,dia diam je...)...sampai adegan patah mematah simcard (i ler yg patahkan simcard tue,punya la geram sakit ati! ) sampai adegan tutup pintu kete kuat2 bg tercabut pintu kete (i lagi!...)

hadoi punya la nak tunjuk betapa jahatnya i nie...padahal semua salah i. kepala batu merajuk x tentu pasal...ada je yg x kena kat mata nie... menyesal...menyesal... -,-


lepas i tutup pintu kete kuat2 (nak protes la nie), jalan naik tangga, naik lif, masuk dalam bilik, menghendap kat tingkap bilik tue...tgk2 ada lagi kete dia...dia masih di situ...mcm nak nangis pon ada time tue. huhu... sedihnya ...dalam ati kata,'ya Allah...ape yg aku dah buat..?'.

dia mmg lelaki jenis x pandai pujuk...x romantik langsung...siyes i cakap...x payah la susah2 nak suruh dia jadi romantik...biar je dia jadi romantik sendiri. nie dia yg cakap sendiri. dan mmg betul! romantik betul kalau kena mood dia elok.hehe...

pujuk? jgn harap la...dulu2 iye, tapi skng nie skill memujuk dia da berkarat..! huhu... so i kalau merajuk, i cool down dulu,tarik nafas...bawa bertenang...dah lega sket i terus text or call dia cakap 'i am so sorry'...walaupun dia pon ade wat salah jugak...salah dia ialah sebab x pandai amek ati i...itu saja!


i nie degil org kedah kata ketegaq! dia dah pesan dia x mau snap pic tapi i gatal2 gedik2 pi snap jugak...ha kan dah kena marah.huhu. minta maaf, tapi lepas tue buat lagi. minta maaf lagi, snap pic lagi...minta maaf lagi...snap lagi...begitulah dari dulu sampai sekarang...ki3...=P


i pon curious nape dia suruh i je dgr cakap dia? dia x mau dgr cakap i? nape dia suruh i jaga hati dia? dia x mau jaga hati i ke? ye la dah dia tau i suka snap pic tapi nape dia x mau ? x aci...x aci...
i harap lepas kawen dia suka la tangkap gmbar dgn i...tue pasal la gambar i dgn dia x banyak...bleh dibilang dgn jari, x percaya meh la godek folder i.huhu...pasal benda nie pon i merajuk sampai tutup pintu kete kuat2 kan? =P


sape rajin?

scroll la sampai bawah kalau nak tengok ticker Daisypath kami =)

ok lah. thanks baca entry nie...=D

babai dear... (^^,)




2 comments:

Anonymous said...

very sweet story ^^,)

Peri PiA said...

bestnya dah cuti

nak buat dash,click new post tu kan

click compose,kat bwh compose ade byk button click je button ABC dash,ikon ABC dash ade kat situ.

click blk bila dah hbs dash perkataan yg kita nak

hope ida fhm :)

Followers