Pages

09 September 2010

Entri hari raya! =)

Assalamualaikum...

setelah penin kepala memikirkan url baru belog nie...haish mmg sakit kepala i nie...bgn pagi tadi telah berlangsung gotong-royong ke-2 rumah i nie. wat kali nie, i, mak dgn adik2 telah mengubah susun atur perabot dlm rumah nie after dah boring dgn susunan yg x berubah2 every year.huhu...

sakit perut i angkat almari berat bagak, meja alat solek, letak tepi tangga. hasilnya, ruang makan kami jadi luas ditambah pulak dgn penukaran meja makan bentuk petak kpd bentuk bulat (lebih jimat ruang). so kalau nak beli meja makan beli la yg bentuk bulat ye...hehe~

oh. mesti u'all semua curious nak tau kan nape i tukar url. sedih mmg i sedih. i x mau membuat ulasan lebih lanjut ttg hal nie...raya pon dah dekat...sbg org muda, x rugi kita meminta maaf dari yg tua dari kita walaupun sebenarnya kita x ada sebab yg munasabah utk meminta maaf...tapi nak minta maaf jugak la...huhuhuhuhuhu...

---------

skng nie i nak cite pasal aktiviti semalam. i gi shopping dgn cousin i darjah 5 name Balqis kakak kepada Bainun aka Bawang (budak kicik dalam entri pembuat bising di rumah saya). dalam banyak2 kali i gi shopping dlm bulan Ramadhan nie, semalam merupakan hari yg i rasa paling puas hati sekali sebab i dah jumpa semua benda yg i cari.

u'all bleh imagine kan apa perasaan kalau dah byk kali kita gi shopping tp satu habuk pon x dapat, but at last baru dapat barang tue. aaahhh... rasa lega yg amat sangat plus rasa berbaloi-baloi naik bas, jalan kaki area alor setar sampai balik tue terus kaki i cramps, lenguh giler sapu krim Mooyah yg panas giler tue baru lega...tue pon amek masa jugak la...huhu...

i dah dapat inner cotton yg i cari selama nie kat First Lady (actually kat Radiusite pon de jual tapi x de kaler yg i nak)...susah wooo nak cari kaler pelik2 x sangka plak bleh jumpa kat FL.

then yg paling wat i happy, i jumpa nie i trus grab u know...hahaha...konon x mau tukar handbag tapi beli jugak kan..oh perempuan! :)


handbag Loewe 2nd ori rm....hehe biar la rahsia...x dapat Coach yg nie pon jadi la kan? hndbag nie sama sebijik dgn cousin khuzaimi masa kami gi tesco 29/8 ari tue...hihiii...tp yg dia punya kecik sikit...x muat telekung...i x nak beli yg kecik...yg dia pon 2nd ori tapi harga i lagi murah. sebab tue la i 'terpaksa' beli jugak hndbag nie...hihiii...i gtahu khuzaimi i beli hndbag nie dia bebel la kat i...dia cakap i nie tau nak boros je, lepas kawen nanti kalau nak boros pakai duit sendiri...huhu...i tau dia tgh cari duit...kesian dia...(T.T)

masa tunggu bas nak balik rumah, i dgn Balqis sengaja la gi pekan rabu semata2 nak naik escalator baru kat pekan rabu...hehe...1st time rasmi nih, sonok sgt sampai x segan nak snap pic kat atas tue...


escalator nie agak curam so Balqis agak gayat. jadi i pon mintak semua barang2 yg Balqis pegang so dia boleh la pegang tgn i dgn pegang escalator (ayat pening).

dah sampai rumah, i mmg letih x hengat la. masa nie kaki i x rasa apa2 lagi. dah solat zohor i tido keletihan...huhu...dah masuk asar baru i bangun tido...kaki berdenyut2 lenguhnya (akibat pakai heels jalan jauh2)...huhu

tapi i gagahkan diri utk tolong mak i wat ketupat palas...


mula2 prepare daun palas dulu..utk dapat bentuk dia...


dah tue bukak daun palas td, sumbat la pulut dlm tue...hihi


dah siap then masuk dalam freezer...pagi raya nanti baru kita rebus.hehe nyum nyum~


di kesempatan nie, i ingin ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin kepada semua bloggers dan silent readers yg stalk kat belog nie ...harap u'all maafkan i kiranya ada salah silap i tulis kat belog nie...i x sedar...hehe...

ok la ek...mata i yg bulat nie da jadi kuyu. zZZZzzz

selamat malam...masaal khair...goodnight...

Assalamualaikum...=)



1 comment:

Followers