Pages

09 December 2010

My experiences wearing shawls :)

hi friendss...saya baru balik :)  mandi pon belum lagi terus on9 ;p

ok sekarang nie kan,kalau kita gi hang out kat mana2 baik area kl mau pun kampong,boleh dikatakan ramai remaja perempuan ofkos la kan??? pakai shawl.cantik and cute je kan..?tak dinafikan hanya mereka yang berani mencuba saja yang berani2 nya try pakai shawl.masa tue kan,saya saaangat suka tengok orang pakai,sampai dalam ati nie curious macam mana la dorang belit2 shawl tue..rasa nak tau sangat.siyesss...selalunya,tudung kita kan bentuk segi empat sama,macam tudung bawal tue kan? tapi shawl nie bentuk segi empat tepat,tapi boleh pulak belit2 n then jadi bucu kat belakang n depan dada kan?unik kan?


masa penghujung 3rd year degree,ada la kawan saya jual shawl kat hostel.rm10 je sehelai.masa tue shawl kain chiffon la yang agak licin n lembut tue.macam2 corak;abstract n flowery...saya try la belit2,tapi ya Allah muka saya nampak tembam giler...sebab pakai belakang sangat..huhu...then,tak reti pulak nak pakai bagi tutup dada.at last,1 pun saya tak beli.so pakai tudung bawal je la...


masa practical final sem,kat opis tue ada internet.tetiba terjumpa la blogshop Radiusite.tengok ika pakai cantik giler3333 kot...lepas tue siap ada tutorial lagi.passion nak pakai memang meruap2,saya nak jadi comel jugak macam orang lain.at last,terus order.1st time saya beli pashmina yang stripe kalerful tue.'study' tutorial betul2,baru la bleh pakai macam sekarang..tue pon amek masa gak la...every morning kena bangun awal sebab nak manage time untuk pakai shawl :P  dah tue pulak,ada time dia,kadang2 jadi,kadang2 tak jadi...haih...siksa u know masa awal2 tue,ada tue saya tunggu period baru pakai shawl gi keje...sebab tak payah nak bukak2 sebab tak solat kan..klu solat,rasa macam susah je nak pakai balik..sampai macam tue sekali la...huhu...nak tergelak pon ada bila teringat balik saat tue :p  pastue,saya guna banyak pin nak pakai shawl nie,satu kat leher,satu kat atas kepala,dua kat bahu...huhu...sekarang nie 1 pin pon tak payah pakai,just kalau nak make sure tahan lama,pakai la satu brooch kecik kan...


Reaksi yang tersayang?

Mesti la dia suka..asalkan tutup yang depan tue...dia cakap saya comey ;p  saya apa lagi kembang semangkuk la kan..hihiii...terus beli shawl banyak2,macam2 kaler,macam2 corak.sampai tak terpakai T_T.pelan-pelan la kan...nanti lepas kawen,bleh pakai kan.n boleh bagi adik pinjam :)  


masa raya ari tue saya la yang jadi mak andam budak2 kecik baru balajar nak pakai shawl.budak zaman sekarang memang cepat belajar la...adik saya baru form3 dah pandai pakai shawl.hihiiii...


dan tadi,masa grooming class,baru saya tau,kalau pompuan tue breast dia agak besar,dia patut pakai shawls... try la :)  dan kalau gi interview,buat girls yang tak pakai tudung,rambut tue kena sanggul,then pakai blouse putih,dark pants n wear shawl around your neck...this will make u look very professional...


sebenarnya banyak kegunaan shawls/pashmina nie,,boleh jadi tudung,mafela (lilit kat leher),boleh cover time kesejukan...suka tengok ladies yang sejuk2 then cover badan dengan pashmina :)


in conclusion,i like wearing shawls very much.boleh dikatakan ari2 saya pakai shawl,sangat elegant.sapa2 yang tak try,memang tak akan pandai pakai.so,why not u try ?it is one way to be elegant with small amount of money because with only rm8> u can afford to buy it :)




6 comments:

eT said...

xder picca pakai shawl ker???hehe

iDa_MutHiaH said...

ada..bnyak...kat sidebar pon ada :)

rainbowskittle said...

sama ! kalau tak cuba takkan reti pakai. dulu festime pakai ya ampuuun buruk nak mati. mmg give up ah. tapi sbb skrg ada inner terus memang fav ah shawl!

iDa_MutHiaH said...

hihi..farah.

mmg pon.skng nie shawls n syria mmg my best frens la..suka pkai inner yg bersilang 2 tue..gi mana2 mesti org tnya cemane nk buat mcm tue :)

rainbowskittle said...

eh ta penah tengok lagi ida pakai inner silang2 tu nak gamba ! ke dah penah post eh

iDa_MutHiaH said...

ade la..x perasan ke :P

hihiii^^

x pe..next time la post lg..;)

Followers