Pages

07 June 2011

Antara keperluan & kehendak.

Untuk mengelakkan pembaziran berlaku,mai kita list down sket apa yang menjadi keperluan dan kehendak semata-mata..muhaha.



Keperluan:

1. kereta (tak kisah la jenis apa pun janji cute,beroda 4,enjin auto)

tinggal di umah flet yang dibanjiri warga asing,makanya keselamatan adalah faktor utama yang perlu dititikberatkan.saya amat bersyukur dikurniakan bos yang tersangat concern.from the 1st day we met during the interview, she kept on asking me cemane nak mai keja...and im keep answering by bus! nak jimat sangat2 la katakan.naik rapid kl baru rm1 sehala.

dia tak harap sangat saya naik bus sebabnya kena jalan jauh sket n area tempat keja nie ada ramai african.so,kereta amat lah diperlukan bukan niat untuk berlagak @ menunjuk ye kawan2...tengah dalam usaha untuk membeli kereta.ngehngeh~

2. handbag

kalau bleh nak cari yang ada banyak compartment.senang nak letak kunci umah,access card,duit tambang bas,beg makeup,brooch,bracelet.sekarang nie handbag ada 1 zip ja,so bayangkan nak cari kunci umah pon susah! ;(



Kehendak:

1. bilik yang lebih selesa.

fyi, flet yang sekarang nie,sewa rm140.bila bagitau orang sume cakap murah! memang saya cari yang murah pon.tapi malangnya tiada washing machine,stove plak hanya travel stove yang pakai tong gas kecik tue membuatkan diri ini langsung tak ada selera nak memasak.freeze pon tak dak,nak simpan ayam daging ikan pon tak boleh.so, da jumpa satu lagi bilik,berhadapan ja dengan tempat keja,tapi bas tak lalu.nak jalan kaki dalam 1km lebih gak la.memang fully furnished la bilik nie serba serbi ada.astro budak tue yang bayarkan.tapi dia nie bela kucing banyak,tapi tak ada la sampai bau mengganggu ketenteraman jiwa.hehe...tapi harga mahal sket sewanya rm250.hurm...terpikir-pikir either nak pindah ka tak mau.rasa malas nak angkut barang sekali lagi pon ada T____T

2. kawen!

kalau boley tak mau kawen lagi dalam tempoh 2 tahun, tak mau serabutkan kepala dengan hal kawen yang sangat menyerabutkan.mau fokus pada keja dulu.lagipon,apa guna kawen tapi masing2 jauh? i cant stand it ;(
lagipon kalau kawen kena dengar cakap dia,kena ikut dia.saya memang suka sangat dengan keja saya sekarang,sanggup balik lewat sebab keja nie memang serasi dengan jiwa saya!

so as for me,kawen itu hanya kehendak,bukan keperluan for this time being.makin lama fikiran makin matang.da boley pikiaq effect lepas kawen.before kawen memang seghonok tak terkata,sanggup berjauhan.tapi lepas kawen tak kan nak jauh2 lagi?


1 comment:

asna cute said...

kereta mcm xpenting la yang.. nti nak isi minyak lg, roadtax lagi, if kete rosak nak kena standby duit extra dlm acct tau. pendek kata for my opinion kete xdiperlukan sgt.

Bilik sewa.. ikut keselesaan mne yg nak. if rsa nak kurus bleh la jln kaki 1km tue hehe =)

Kawin lambat pun xpe asalkan cinta sntiasa mekar ecehhh wah! hehe

Just opinion asna la ya. jgn mara ;))

Followers