Pages

05 October 2010

Perangai buruk sejak zaman dulu kala~


sebagai perempuan yg ada 9 nafsu 1 akal, i punya perangai buruk (buruk yg teramat buruk!). salah satunya ialah tak sedar diri! (~_~)

tak sedar diri nie pulak ada banyak kategori dia...huhu...

kategori 1: tak sedar diri duit tak ada~!

mmg dasar penganggur poket kering tak ada duit walau 1 sen, tapi sibuk lagi dok usha blogshop shawl dgn shoulder puff cardigan. akibatnya habis duit simpanan konon nak kumpul duit nak kawen.. (-.-)


akibat duit "simpanan" sangat lah cipuuuttt makanya kena buat pilihan antara shawl n cardigan nie...haha...dan ......................


shawl nie telah "terkorban"

shawl nie harga rm30


dan i beli cardigan nie! kat Cutest store...

suka sgt kat cardigan nie (^_^)
sebabnya walau dah ada 4 helai cardi, tapi yg nie lain sebab kat shoulder dia ada puff.murah pun rm35 je~hehe...berbaloi-baloi utk org pemalas mcm i,just pakai singlet cantik (perlu mention ke cantik) pastue sarung je cardi.hehe~


mcm Fatin Liyana pakai! =)

dah alang2 order cardi kat Cutest store, i order la shawl kedut2 nie kat blog tue jugak...shawl nie harga rm10 saja~


best sgt sebab dapat clip reben tue free!!! :-)

shawl nie senang tak payah iron langsung okeh.siap kena gulung2 dia untuk mengekalkan kekedutan dia.hahaha...sgt sesuai la utk org pemalas mcm i nie...(berapa kali mau bilang pemalas la...)

hehe~

oh! sebut pasal pemalas...mai nak tunjuk sikit kain baju bakal mak mertua bagi buat bakal menantu dia...

nie dia...hehe


walaupun coraknya sedikit nampak mcm org tua , tapi kain dia sgt lembut dan sejuk ye tuan-tuan dan puan-puan...dan yg paling penting no need ironing!!! (mcm tau2 je menantu dia pemalas...haha)

gambar kat atas tue masa i kat masjid besi putrajaya bersolat bersama kawan2...cik Alin (kwn yg penuh dgn pengertian) telah mengesyorkan supaya i tunjuk gambar nie kat bakal mak mertua sebabnya dia kata kalau tunjuk gambar nie mesti akan berlangsungnya kenduri kawen i lepas raya haji nie...dia tue dah tak sabar nak makan nasi minyak org...hahahahahaha

hahahahahaha

ok sudah2 la gelak tue ida...ko sorang je gelak org lain tak gelak pon~

oh! nampaknya kategori tak sedar diri i ada 1 saja...means that duit adalah segala-galanya buat masa nie...hehehehe (mata duitan)

p/s: tak tau kenapa sgt malas nak iron baju, basuh baju rajin plak siap hand-washed walaupon kat umah ada je mesin basuh.harap2 lepas kawen nanti tak malas nak iron baju suami~huhu




2 comments:

Sayer Best said...

Hoho..aku dh bpe zaman x shoping.
eh,de la.mse rye je sbb xde tudung match dgn bju raya.
Nafsu shopping ku dah mengendur lpas pegang duit sndiri..hahaha.Padahal time study dulu amatlah gila shopping.Sekarang mcm malas gler nak shopping,siap pk 3 4 kali b4 kuar duit.
Mungkin klu dh keja nanti mngkn boleh control ckt boros kot..hahaha

iDa_MutHiaH said...

haha...tue la...kalau duit hasil titik peluh sndiri mmg sayang nak guna~

haha...abah ak dulu masa x kerja boros jugak.tgk skng nie brg keperluan dia sndiri pon kedekut nk kuar duit...hehe...

ak nti mesti ikut perangai abah ak sebab perangai ak 100% ikut abah ak...hahaha

Followers