Pages

14 January 2011

La tahzan wa la takhaf...

entri ini khas untuk sahabatku Hidayah..


la tahzan wa la takhaf..innallaha ma'ana~macam yang Atiq cakap tadi,Rasulullah dulu lagi teruk kena seksa mental dan fizikal oleh musuh-musuh Baginda.kena baling batu,dan macam2 lagi..tapi Baginda tetap sabar..dan kesabaran Baginda la yang menarik hati mereka yang kufur untuk memeluk agama Islam yang syumul ini..


sama macam Dayah,walaupun ada sekelompok yang menyakiti hati dayah,tapi bertabah lah sahabatku..sebab  Allah tau isi hati kita yang sebenar..maybe mereka ini tak ada common senses terhadap orang lain..dan tak tau macam mana nak jaga hati orang lain...


dalam hidup nie sepandai mana pun kita,kita kena belajar untuk jaga hati orang..tak boleh ikut sedap hati kita saja nak buat apa pun..boleh start dengan belajar menjaga hati mak n abah,then among frens..nanti baru la pandai nak menjaga hati suami pulak kan ^______^


 please don't make a fake smile dayah! haha


dont worry..ramai lagi kawan2 yang dayah ada..don't because of those particular persons make ur days so terrible! please and please neglect those kind of people -_-


see...nik aisyah pon ade..hihi..think positive,u can do it!
Gaja pon ade..hihi

ok bye sweetheart! =)


3 comments:

mjhidayah said...

ida! i love this entry. touching okay! Yep. Every time i feel bad, I'll remember atiq's quote this morning. that's my real strength, our Prophet!
I felt this is the end of my life, but i got it wrong. This is just a beginning. Sooner or later, facing idiots will be the normal things in our life.
Thank you ida!

iDa_MutHiaH said...

x d hal la dayah!~ hihi

iDa_MutHiaH said...

x d hal la dayah!~ hihi

Followers