Pages

20 January 2011

Maka,proses penjimatan duit pun bermula..

breakfast: roti gardenia + tuna/ biskut wholegrain
morning break: FOC
lunch: skip
tea break: FOC
dinner: air teh hijau/ teh kuning

hidup di Kl nie memerlukan banyak pengorbanan,di samping berjauhan dengan yang tersayang..hiruk pikuk kota yang menyerabutkan,orang2 bandar yang tidak tahu membawa kereta dengan berhemah,orang kota yang tidak tau erti sabar time traffic jem,makanan bandar yang mahal dan langsung tidak kena dengan selera (contoh:nasi lemak yang kurang santan,laksa yang kurang rasa ikan).


6 comments:

hOtMaMa said...

yer dik.. duk bandar cam nie la.. kena plak cam akak yg ada anak nie lg la.. keluar jerk dr pintu rumah, duit pun keluar gak.. huhu

ayanuts said...

btl2....nk hdp kt KL kena survive btl2..tp kalo pndai berjimat msti ok rasanya ;)

iDa_MutHiaH said...

hotMama: sy yg x kawen lg pon rasa sengsara nie :( lagi2 org yg ade anak kan..thanks for following :)

ayanuts: yerp..mari lah kita berjimat! :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

omaigoshhhhhhhhhhhhh.
mmg kena berjimat kn?
tu yg klo balik rumah kumpul ngn keluarga bru puas mkn:)

♥ Funna ♥ said...

btol2 mmg kene brjimat..i yg dok ngn family pon wet gj xckup je..sbb living cost yg mhal n duit tol yg mahal2 n wet minyak yg mahal..semua mahal..sengsara btol..btw, xptut skip lunch la dear..at least eat roti pon ok..janji perut terisi..kang saving punye saving kene gastrik la plak kang..

iDa_MutHiaH said...

fifiey: hehe..btul3..klu kt umh,mmg makan puas.sbb masakan mak mmg sedappp! :D

funna: ye..dok Kl nie gaji 2000> pon x cukup,lain la klu mmg penjimat cermat..hihi
btw,setahu ida,skip lunch bleh je..jgn skip bekfest...
lgpon,morning break kat cni da nak dekat lunch,so rasa full lg..x lapar... =)

Followers