Pages

24 January 2011

Shopping tudung di Jalan Tar

assalamualaikum~ lama nya tak update :) ye la salu ari2 mesti ada 1 entri kan..hihi...dan lama tak jenguk blog.seronokkk sebab tengok follower bertambah! ikhlas kan follow blog nie,jangan menyesal..haha.


internet kat sini sangat lembap.after subuh baru ok,tapi pagi2 dah sibuk siap nak gi training kan..so,tak sempat nak update.


sabtu ari tue,saya gi Jalan Tar.lama tak gi,best gilerrr la shopping tudung kat Muaz.saya gi dengan kawan 1 sekolah dulu,dia nie tiap minggu gi jalan tar,kalau tak shopping,just teman aunty dia shopping je.so,mmg la sangat2 pakar cari kedai yang murah.kat Muaz,saya beli 2 tudung syria,sehelai rm9.50 je u...murah sangat,inner dia ada klip batu.tadi da pakai kat lab,semua orang tanya beli kat mana,dan dorang cakap muka saya sangat sesuai pakai inner selapis je banding dengan inner silang yang saya salu pakai tue..tapi both are okey...


then,kami solat zohor kat masjid india...orang sangat la ramai,so kami tunggu kat luar dulu sambil makan kopok leko..haha..peduli sama orang yang lalu-lalang..tengah saya mengunyah,ada la sorang aunty nie,dia nie chinese Muslim dari Perkim,tetiba tanya kat kawan saya,"teacher?"


kawan saya macam pelik,memang betul la tekaan aunty tue...she said,"oh,my instinct told u r a teacher", sambil senyum..


pas tue,aunty tue tengok saya,"isn't ur daughter?"...OMG, dia ingat saya nie anak kepada kawan??? kawan pon cakap,eh tak..tak...


pas tue aunty nie cakap kat saya,"u r still student rite..blaja rajin2...cantik...",sambil senyum kat saya..oh,rasa bontot ini kembang semangkuk.. :P  dia ingat saya student lagi? haha...


ok,masa saya belek2 promo London weight management plak,chinese tue,macam pelik.tanya saya nie umur 22 ke atas ke? treatment tue untuk 22 tahun ke atas je..haha..padahal saya dah 24 tahun...yeah,beruntung jugak orang yang pendek ketot macam saya nie..hehe


after da sakit kaki jalan2 pasar malam jalan tar,kawan ajak tido rumah beliau kat pantai dalam..best sangat rumah dia,rumah flat,tapi sangat cantik hiasan dan tersusun gitew..rasa macam,kalau da kawen dok umah flat je pon ok gak.senang nak mengemas..hihi...dasar pompuan pemalas -_-


kami beli satay,ayam goreng uncle Bob (sedap gilerrr) kat pasar malam area pantai dalam,naik moto. malam tue,menonton Astro tengok citer cinta kolestrol..haha.tido kemain awal sebab letih shopping kan..lagipun esoknye kena kluar rumah awal,sebab nak gi rumah kawan sorang lagi kat cheras plak.


masa kat cheras,asyik maaaakan je,bakso,nasik..haha..sembang dgn mak meah memang meralitkan sampai ke malam..haha..balik bukit jalil semua tido awal sebab kekenyangan...zzzZZZZ....






10 comments:

anamizu said...

wahh3 kembang semangkuk sekejap ye..hik3

recent post : |lubang hidung???|

eT said...

lama x p jalan tar..huhu

eT said...

nyway nak jemput join GA...
tutup 25 jan 2011...
http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/01/hadiah-fm-dari-abu-dhabi.html

namaku azra.. said...

bes kita baca diary ida p shopping..hihi..kita saloo g jalan tar jugak.tapi xjumpa ida pown..kiki

farah said...

awet muda seyh ! btw header baru ida tu cun gilooos ! hehehe

iDa_MutHiaH said...

anamizu: hihi~mmg kembang semangkuk la kan klu org puji :)))

eT: ida pon lama x g jalan tar,sejak dok KL nie,baru 2 kali g,mmg syurga wanita la jln tar :)
GA insyaallah klu sempat,ida join :D

azra: hehe..ida x salu g jln tar,baru 2 kali.tp mmg best lah!

farah: kwn yg buat! ida x reti guna photoshop lsg okeh! :)

Atiqah Adnan said...

awak tu chomel sangat k..
nampak muda dari usia gitu..

iDa_MutHiaH said...

kak tiqah tipooo!

akak lg comel la..siyess! x nmpk mcm 26 tahun pon :)))

♥ Funna ♥ said...

muaz tu kt area mana?dh 2 bln den x kesana tuk mnghabiskan wet membeli shawl..haha..

iDa_MutHiaH said...

funna: alahai~

x igt la..tp sepanjang pasar malam jln tar la..dekat area masjid india n mydin kot.

sbb baru 1st time dear ida gi muaz.tue pon kwn yg bawak gi ctu..hehe

tanya kwn pon ye x reply sms lg nieh..nti ida update klu da dpt tau exact place ye..

Followers