Pages

12 February 2011

the unexpected expenses .

Hi everyone.

kali nie nak cerita tentang my unexpected expenses..hihi...tak pasal-pasal kena kluar bajet.aiseh...

1) Telekung


firstly,masa balik kampung cuti CNY ari tue,tetiba dah nak sampai Kl baru perasan kain telekung tertinggal kat kampung.damn! suruh mak pos telekung,mak cakap beli yang baru la senang..huhu..saya baru je nak saving nie.yela kalau pos rm6 je kan...


so malam yang angin sepoi-sepoi bahasa tue Dayah ajak gi giant.mula ingat nak beli kat jalan tar.tapi m.a.l.a.s gila kot nak naik taxi,naik lrt.takut gak terbeli benda yang tak perlu kat jalan tar tue,macam la tak kenal saya nie macam mana ;p


kat giant tue survey punya survey,range harga rm80-150 la..adoi...tapi kain memang lawa la lembut pulak tue..yang harga rm150 tue made in indonesia telekung tue.tapi tak rasa nak beli sebab tak mampu,then survey lagi.lalu je kat booth makcik yang jual tudung Pearl Haya tue,tetiba nampak ada jual telekung.so tanya la,harga rm79 tapi tawar dapat la rm70.kain dia sangat lembut okay...ada bunga kecik kaler oren.hehe...so call mak,mak kata beli la.terbang 70...huhu.


2) Pashmina

makcik tue sangat peramah,dah beli telekung,saya pon belek-belek la tudung awning pearl haya.harga rm100>..mak aih...kain memang kualiti la.ada material chiffon,memang after discount pon tetap rm100> jugak...makcik tue pon promote gila-gila la kan...saya cakap tunggu la saya tunang dulu makcik memang saya hajat nak beli pun..ekeke...makcik tue siap bagi try lagi padahal saya tak mau beli lagi pon.huhu..so saya apa lagi try la kan..makcik tue cakap nak snap pic pakai tudung pearl haya pon boleh,tapi segan kot..haha.


dah try,saya tengok la pulak pashmina.pashmina nie tebal tak macam pashmina rm10 tue,kurang sesuai kot kalau nak wat selendang kecuali la jika anda tahan panas.hehe...sangat sesuai untuk cover badan time sejuk-sejuk, nampak feminin gitue (tetiba berangan berada di cameron highland dengan kujaimi sambil makan stobery celup coklat).harga dia rm20 minta tawar dapat la rm17.


walaupun saya tak beli barang pearl haya,tapi makcik tue bagi plastic bag pearl haya..yeh! lepas nie nak re-use la bag tue,konon dah beli tudung pearl haya la kan.dayah pon buat muka kesian mintak plastic bag pearl haya jugak even tak beli apa-apa.haha.


3) Cotton rose shawl


haha..shawl nie memang best lah! baru dapat semalam,terus pakai pi dinner..ceh dinner kat warung tepi jalan je la dengan cik arina comey ;)


saya memang berkenan dengan shawl nie dah lama.tengok kat giant,harga dia rm48. Ika jual rm40.at last jumpa la blogshop Apple Pink Bow yang reduced price items,kira rm25 je shawl nie saya beli..hahahahahaha...gelak besar!


boley pakai 3 cara ye kawan-kawan.suka suka suka..!


p/s: whatever la yang saya beli nie,tapi yang pasti sekarang nie tak sabar tunggu nak pakai Maysaa.thanks encik sayang yang telah men'sponsorkan maysaa scarf untuk saya ;)



4 comments:

nur said...

saya suka entri ini! hahahaha! eh ida plastic pearl haya kite kat ida lagi eh. ok nti kite amek. susah tu nak dapat...hehu!

iDa_MutHiaH said...

haha,,mesti la ada! kenangan kot ;D

farah said...

ida dan tudung tudungnyaaa~ mesti banyak laa tudung ida niiii

iDa_MutHiaH said...

haha..ade la ckit2 =P

Followers