Pages

03 March 2011

Malu...

Assalamualaikum...



malu...malu...nie la masalah besar saya...huhu...kat orang lain tak malu.malu dekat bakal mak mertua je..cemane tue?saya paling tak pandai nak mengambil hati orang tua.erm...takutnye takutnye...



saya nie,jenis yang kena orang tegur dulu,baru saya bercakap...dah mula bercakap,tak tahu nak berenti pula tue..sebab saya nie kan minah gosip~hehe.nak-nak kalau orang tue cakap pasal tudung feveret saya la tue..lagi la sampai ke jalan tar saya membebel-bebel sampai tiap jenis tudung,awning,brooch pon saya tahu..



tapi kalau nak sembang dengan bakal mertua,topic ape ea...nak-nak kalau dia jenis pendiam...mahu ditegur dulu...hisss...problemo.padahal dah 3 kali jumpa dengan mak kujaimi nie...tapi masih tak tahu nak borak-borak apa...



sebab selalu kalau jumpa,makcik-makcik dia yang banyak bertanya saya itu ini..so saya pon layan mereka je..sampai terlupa mak dia kat sebelah...huhu~pernah sekali tue,saya duduk atas katil,sekali mak dia tetiba datang duduk sebelah saya tapi saya jadi erk...tak tahu nak cakap apa...mak dia pon senyap je dengan saya tapi dia sembang dengan orang lain saja...huhu...



saya tak pernah pegi rumah dia...sebab dia belum izinkan...tapi,dia cakap nanti nak bawa saya pergi rumah...tapi tak tahu lagi bila...saya ikut dia je..hehe...



first time jumpa mak dia masa kenduri abang dia kat banting dengan kak ainun..hihi...masa tue saya, Wow! mak dia sangat cantik...patut la dia selalu puji mak dia...suruh saya jaga kecantikan macam mak dia la...bla...bla...bla...



second time jumpa sebab mak dia datang lawat saya kat campus :)  baik kan mak dia?siap bawak buah,kerepek,bahulu..^____^.tapi sekejap je so tak sempat nak borak lama...just salam peluk-peluk cium...hihi...



last time jumpa masa kenduri kat rumah sepupu dia...itu pon sekejap saja.dan saya sembang dengan makcik dia lebih banyak dari mak dia..huhu...kenapa ek diri ini malu sangat nak menegur?apa yang saya perasan,saya nie jenis orang kena mula tegur dulu...dan saya memang tak boleh masuk dengan orang yang agak skema dan pemalu~hihi...



cemane ek...nak memulakan perbualan..?dalam communication module tak ade pulak belajar cara nak bercakap dengan mertua..hihi~ masalah bertambah bila saya bertanya kujaimi tentang mak dia,dia pon macam tak sure mak dia minat ape...suka makanan ape...hurmmm...



ape pon doakan saya yek supaya boleh berubah menjadi 'menantu' peramah yang disayangai mertua..hihi~
bye terima kasih kerana sudi membaca ^_____^





3 comments:

asna cute said...

nanti dah jadi menantu betul2 xdenya malu2 dah hehe.. open jer biler borak2~ dont worry~

farah said...

alaaa nanti lame lame jadi lah peramah tuh. let it comes naturally

iDa_MutHiaH said...

asna: hihi~sebab tue la nak tawen cepat2.hihi~


farah: insyaallah,doakan la ida jd peramah..hihi~

Followers