Pages

30 June 2012

Hair treatment for the first time!

Assalamualaikum!
nie ari happy! sebab siang tadi me work then after that terus naik tren gi bangi, having my hair treatment at Jazeerat el-Rahah :)

bangi?! jauh kot! why i choose that salon?

because it is ONLY for muslimah :)

i travelled long way from kepong to bangi by train (for almost an hour) then took a cab.

once u nak masuk, kene press the bell dulu baru depa bukak pintu tue.strictly NO man can enter.

tadi time saya sampai, ade makcik tengah potong rambut, so kene tunggu dulu.sepatutnya opoiment pukul 2pm, tp dekat pukul 3 jugak la baru dapat buat treatment sebab kebetulan staff yg sorang lagi tue cuti.so sorang saja yg nak melayan cust...kemudahan tempat solat disediakan,saya sempat solat zohor while tunggu makcik tue siap potong rambut dia.

saya buat 5 steps hair treatments.syiok sangat kepala kene urut.ahhh lega! hilang stress keje.hihi.

Harga?! very the reasonable! :)

actually ade 2 jenis hair treatment kat situ. ada 2 steps and 5 steps hair treatment. untuk 2 steps harga dia rm59+ (depends on panjang dan tebal rambut) dan 5 steps treatment harga rm95+ (juga depends on panjang dan tebal rambut). saya dah alang-alang datang jauh dan 1st time buat treatment, so i chose 5 steps treatment dan because of rambut saya teramat panjang, harga dia jadi rm136.huhu.......

instead of that, saya buat hair cut! tak banyak pon cikit je cut.sayang kot! haha.just buat V shape kat rambut so that my hair now nampak macam ade layer.very the satisfied!!! untuk haircut dorang cas rm25.

disebabkan sangat satisfy dgn services yang diberikan oleh Kak Rahah, saya dgn suka ati nye register as member! this is because after this i wanna come again for every month! :) if member akan dapat 10% discount, then tadi disebabkan saya 1st timer so that dapat 20% discount! :)

after dah siap semua, saya decide nak beli dia punya syampu and conditioner, but unfortunately out of stock!!! dorang dah order tp tak sampai lagi.syampu nie tak ada jual kat kedai tau, just ade kat salon je.made in German.nie dia punya brand logo:

dorang guna product mahal for hair treatment, that's why la price untuk hair treatment mahal sikit if compare dengan salon yg housemate saya pegi...housemate saya pegi unisex salon which is i don't prefer to go because campur dgn lelaki then dia punya bajet untuk hair treatment murah saja rm50 walhal rambut dia pon panjang macam saya. dia sendiri cakap salon yg dia pegi tue guna produk murah.

as a member, if saya bawak kawan pegi, dorang pon akan dapat specialty...discount.so sape yang teringin nak pegi wat treatment/cut/henna/perm or ape-ape je la, sila bagitau saya.saya boley bagi u'olls my membercard no.so that u can get a special discount!

i think i wanna bring my roomate next month.sebab dia pon teringin sebenarnya.but unfortunately dia balik kg minggu nie.so can not go maaa...hehe!

ok lah bye! :)


8 comments:

Hani said...

RM45 only for Award Winning Wind Spin Hair Curl Diffuser. Natural Curls & Waves in Minutes. Limited time offer. visit www.jvbuyer.com.my for more info :) thanks..

Aishah Salun said...

Salam, saya ada menyediakan perkhidmatan mendandan rambut, make-up dan manicure&pedicure di rumah di Kota Damansara. Harga yang ditawarkan wash, cut & blow RM30. Colour/ Inai (Henna) RM30-RM88. Rebonding/ Relaxing/ Perming RM88-RM128. Hair/ Scalp treatment RM38. Make-up (day) RM50. Manicure& pedicure RM45. Berminat call/ SMS Zura 012-208 4048 atau layari myhomesalon.blogspot.com. P/S : Light refreshment, WIFI dan tempat solat disediakan.

lilieyz said...

Thanks for your review. Saya pergi semalam. Sangat puas hati.

Anonymous said...

I simply could not go away your site prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual information an individual provide
on your guests? Is going to be again steadily in order to check up on new posts

Look into my webpage ... how to get your boyfriend to text you back

arenom said...

suka sgt buat hair treatment ni. For gurlz yg suka rambut d belai2. beli je hair treatment kat salon yg uols pg tu. tanya hairstylist tu mana yg sesuai. then boleh la buat selalu. dpt buat 1 bln sekali pn kira ok la. biasa sy buat guna hair treatment yg sy bawak kena dlm RM20-RM30. jimat...

Anonymous said...

SLM...nak tanya sis...naik tren KTM UKM ke?mcm mana ya nak me sana ?mohon tunjuk ajar please2....tq...huhu. (Anonymous*puppy eyes*)

Ruwaida Ridzwan said...

yes dear, u dr mana ek?

naik je KTM turun kt ukm, then amek cab ckp je nak g sek8 bangi. kedai dia area ctue la :)

Nursofiyah Jamaluddin said...

Cab dr ktm ukm to salon tu fare dia berapa ye? Jauh x kak? 😊

Followers